קידום ממומן בגוגל

קידום ממומן בגוגל - איך להגיע לקמפיין רווחי

תוכן עניינים

הגדרת תקציבי השיווק עבור קידום ממומן בגוגל אדס – יכולה להיעשות באותו אופן שבו אנחנו מגדירים תקציב לכל סוג אחר של ערוץ שיווקי. יחד עם זאת, לפעמים משתלם להשתמש בשיטה אחרת המותאמת לנקודות החוזק הייחודיות של קידום ממומן בגוגל.


בחלק זה אני אפרט כמה מהיתרונות הבולטים של קמפיינים בגוגל אדס, ואסביר כיצד קמפיינים מסוימים יכולים לפעול ללא מגבלות תקציב, כל עוד החזר על השקעה בפרסום הוא חיובי. לאחר מכן אסביר את שלושת השלבים של ניהול הקמפיינים, ואדגים כיצד ניתן לשפר את הביצועים והתוצאות כשהקמפיין מוגבל בתקציב.


היתרון הבולט של קידום ממומן בגוגל הוא שיש עליו בקרה וניתן למדוד את הביצועים שלו בכל עת.


בקידום ממומן בגוגל או בכל כלי שיווק דיגיטלי אחר לעומת זאת, אין לנו את הבעיה הזאת, בגלל שהרבה יותר פשוט למדוד את הביצועים ולדעת – האם הקידום עובד או לא. אפשר להפריד את החלקים הרווחיים של מסע הפרסום מאלה שלא רווחיים, ולאחר מכן לשפר או להסיר את החלקים שאינם יעילים כלל.


כמו כן, בקידום הממומן, פרק הזמן החולף בין ההשקעה הראשונית ועד לקבלת החזר הניתן למדידה קצר הרבה יותר. לדוגמה, אם יש לך אתר חדש של העסק ואתה מפעיל עבורו קידום ממומן, תיאורטית תוכל להגיע לרווחיות כבר ביום הראשון של הקמפיין ולשנות את התקציב שלך ביום המחרת.

התמקדות במדדים הנכונים כדי למקסם את הרווח

מבין כל האפשרויות הרבות שהמערכת מציע, אילו נתונים בגוגל אדס יועילו לנו ביותר להשגת היעדים העסקיים ושיווקיים? בחלק הזה נדבר על שני ערכים שחשוב לשקול אם אנחנו מעוניינים למקסם את הרווח של הקמפיין, ונציין גם כמה דברים שיש להיזהר מהם.

ערך של ההמרה

הערך להמרה הוא סכום הרווח או ההפסד הצפוי או הערך שאנחנו מקבלים מכל המרה. אם אנחנו מסוגלים למדוד ולדעת את הערך להמרה עבור מוצר או שירות שאנחנו מקדמים. אז נוכל להשתמש בו כאמת מידה להגדרת תקרה הגיונית של ההשקעה בפרסום לכל המרה, במטרה לשמור על רווחיות.

עלות להמרה

יעדי עלות להמרה יכולים לעזור לנו להבין האם קיימת רווחיות קמפיין לשמור עליה, ובדרך כלל העלות להמרה תהיה נמוכה יותר מהערך של ההמרה.

דוגמה: אם מכירה של מחשב נייד מניבה רווח בשווי 500 ש”ח, וכל עלות להמרה הנמוכה מסכום זה נחשבת לרווחית, יעד עלות להמרה של 200 ש”ח יכול לעזור להשיג רווח עקבי של 300 ש”ח לכל מכירה (אחרי ההוצאות על פרסום).

כלי אופטימיזציית יעד עלות להמרה בהגדרות המתקדמות של הצעות מחיר מאפשר לנו להפוך את הגדרת הצעות המקסימליות מחיר לקליק באופן אוטומטי ע”י הגדרת מחיר יעד להמרה הרצויה.

חשוב לדעת

קל יותר לבחור מחיר יעד להמרה שיהיה רווחי מאשר מחיר שמניב רווח מקסימלי.  כדי להבין מדוע, נשקול את הדוגמאות שלמעלה שבהן מחיר יעד לרכישה שהוא נמוך מ- 500 ש”ח הוא רווחי.

איזה מחיר יעד לרכישה צפוי יותר למקסם את הרווח: 100 ש”ח, 320 ש”ח או 460 ש”ח? למעשה, לא ניתן לדעת זאת מראש. ניסוי יעדים שונים יאפשר לנו באופ פרקטי ללמוד אילו מהם משיגים את התוצאות האופטימליות ביותר בין רווח להמרה לבין נפח ההמרות. יעדים פופולריים של החזר השקעה שאינם צפויים למקסם את הרווח:

  • מטרות הקמפיין שנקבעו מראש (למשל, “עם רווח של 120 ש”ח להמרה, עלות להמרה חייבת להיות נמוכה מ-80 ש”ח”)

 

  • יעדים המבוססים על קווים מנחים מסורתיים (למשל, “ההוצאה על מודעות חייבת להיות 15% מההכנסה שלנו עבור המוצר או השירות”)

 

  • יעדים המבוססים על ערוצי שיווק שונים (לדוגמה: “עלות להמרה חייבת להיות זהה הן עבור קמפיין פייסבוק וגם גוגל אדס”)

הגישות של היעדים המתוארים כאן עשויות אמנם להשיג רווחיות, אך הן אינן מביאות בחשבון את השינויים בנפח המכירות ביעדים גבוהים או נמוכים יותר. חשוב שנמדוד את הרווחיות שהושגה בקמפיין ולאחר מכן ננסה לבדוק יעדים שונים כדי לראות האם ניתן למצוא דרך להשגת תוצאות יותר טובות.

קידום ממומן בגוגל - השפעת תקציב הפרסום על הרווח

באיור הבא ניתן לראות – איך הגבלת תקציב בניהול קמפיין משפיע על השגת רווחיות של הפרסום או כמות ההמרות הרצויה, ומדוע יש צורך לבצע אופטימיזציה של תקציב הקמפיין. וזאת עוד לפני שנוגעים אופטימיזציה למילות המפתח.

קידום ממומן בגוגל

הסבר התרשים

  • ציר ה-y האנכי מייצג את הרווח של הקמפיין בגוגל לאחר הוצאות פרסום.
  • ציר ה-x האופקי מייצג הצעות מחיר לקליק המקסימלית כאשר הצעות הנמוכות יותר משמאל והצעות גבוהות יותר מימין.

על מנת לשפר את יחס ההמרה ולמקסם את הרווח של הקמפיין במלואו, יש לבצע קודם כל אופטימיזציה של התקציב (להגיע לנקודה C).

לאחר מכן יש לעבוד עם הצעות מחיר לקליק שונות כדי לבצע אופטימיזציה של הרווח (להגיע לנקודה D)‏.

נקודות חשובות להתייחסות

  • נקודה A: המקרה הנפוץ ביותר בקמפיין שלא ממש את הפוטנציאל שלו. ניתן לראות שהקמפיין לא מגיע לרווחיות המקסימלית שלו בגלל תקציב מוגבל.
  • נקודה B: במקרה הזה ניתן להגדיל את הרווחיות של הקמפיין על ידי אופטימיזציה של הצעת מחיר המקסימלית לקליק במסגרת תקציב מוגבל.
  • נקודה C: אחרי ביצוע אופטימיזציה של התקציבים כבר יהיה ניתן לראות שיפור ברווחיות של הקמפיין.
  • נקודה D: המצב האידיאלי. השגת רווח הכי מקסימלי שהקמפיין יכול לתת כתוצאה מביצוע אופטימיזציה של הצעות המחיר לקליק לאחר אופטימיזציה של התקציב.

מתן הצעות מחיר לפי הביצועים

כאשר קידום ממומן בגוגל מתמקד בעיקר בביצועים, חשוב להבין כיצד שינוי הצעות המחיר המקסימלית לקליק שלך משפיע על כל התוצאות של הקמפיין.

בחלק הזה אנחנו נעבור על העקרונות הבסיסיים של הגדרת הצעות מחיר במטרה למקסם את הביצועים של הפרסום, ונבין יותר לעומק כיצד לאזן את אסטרטגיית הצעות המחיר בהתאם למטרות ויעדים עסקיים שונים.

בנקודת הנחה שיחס המרות לא משתנה הרבה ביחס למיקום המודעה, חשוב לזכור את הדברים הבאים:

  • הגדלת הצעות המחיר ברוב המקרים מביאה להשגת יותר המרות בעלות להמרה גבוה יותר.
  • הקטנת הצעות המחיר ברוב המקרים מביאה להשגת פחות המרות בעלות להמרה נמוכה יותר.
  • הגדלת הצעות המחיר כאשר יש מגבלת תקציב יומי יכולה להביא לכמות נמוכה יותר של ההמרות בעלות להמרה גבוה יותר.

על מנת להשיג את היעדים השיווקיים בצורה הטובה יותר, כדאי שנקבע סדר עדיפויות עבור היעדים העסקיים. נוכל לבצע אופטימיזציה של הקמפיינים בגוגל אדס כדי להשיג יעדים רבים ושונים, אבל לעיתים די קרובות נצטרך להתפשר.

לדוגמה, נוכל לנהל קמפיין המתמקד בהשגת היעדים כמו:

  • השגת מיקומי מודעות גבוה 1-3.
  • הגדלת הרווח של הקמפיין למקסימום.
  • הגדלת מספר ההמרות למקסימום.
  • הגדלת מספר הקליקים למקסימום.

קיימת גם אפשרות בה נגלה שהצעות המחיר לקליק הרווחיות ביותר שלנו מגיעות ממיקומי מודעות שאינם נכללים בשלושת העליונים. כדוגמה נוספת, נוכל להתאים כל אחד מהיעדים המפורטים למעלה ליעד שיווקי הבא:

שמירה על עלות להמרה נמוכה מ-35 ש”ח.

הצעות המחיר לקליק הנחוצות לשמירה על עלות להמרה נמוכה מ-35 ש”ח עשויות להיות נמוכות יותר מהצעות המחיר לקליק שמטרתן למקסם את הרווח ואת שיעור הקליקים או להשיג מיקומי מודעות מועדפים.

טיפ: כאשר אתה מנהל קמפיינים של הלקוחות, ודא שגם הם מבינים את הפשרות הכרוכות בזה, כדי לשמור על תיאום ציפיות נכון ואופן עבודה מקצועי עם הלקוח.

לדוגמה, האם היעד העסקי של הלקוח שלך הוא לשמור על עלות להמרה ברמה מסוימת, או למקסם את הרווח? אם מתברר שקיימת התנגשות בין שני יעדים, חשוב מאוד להבין איזה מהם חשוב לו יותר.

3 שלבים למימוש הפוטנציאל של כל קמפיין

כדי להצליח בקידום ממומן בגוגל, חשוב להבין מתי הקמפיין הוא רווחי ומה ניתן לעשות כדי לשפר את הביצועים שלו. הקמפיין שמתמקדים בהחזר השקעה ROI (הרוב המוחלט) מורכבים מ-3 שלבי עבודה: בדיקה, צמיחה וייעול.

שלב 1: בדיקה

בשלב הראשוני של כל קמפיין אנחנו מתחילים בשלב הבדיקה. בשלב זה אנחנו מבצעים איסוף של נתוני ביצועים כדי לקבל תובנות אודות הקמפיין ולהבין יותר לעומק מה מביא ביצועים טובים יותר מבחינת מילות מפתח, מודעות, דפי נחיתה או נתון אחר.

בשלב הזה המטרה העיקרית שלנו תהיה להגיע לנקודת שוויון (break even) כאשר העלויות הפרסום יהיו כמעט שוות להכנסות ממנו. לאחר שמגיעים לנקודת שוויון, אנחנו עוברים לשלב השני – צמיחה.

שלב 2: צמיחה

בשלב הצמיחה המטרה היא להגיע לכמות לידים כמה שיותר גדולה, תוך שמירה על הרווחיות של הקמפיין.נוכל לעשות את זה על ידי שיפור יחס המרה של הקמפיין (במסגרת התקציב הקיים) או על ידי הגדלת התקציב של הקמפיין ובמקביל לא לשנות את הצעות המחיר לקליק, מילות המפתח או את המודעות.

אם עדיין יש חלקים בקמפיין שאינם רווחיים לאחר הגדלת את התקציב, יש לנסות להתאים את הצעות המחיר לקליק, את מילות המפתח או את המודעות כדי להשיג רווחיות, לפני שמתקדמים הלאה.

הגדלה הדרגתית של התקציב הקמפיין מאפשרת להגיע לנקודה שבה התקציב לא מגביל עוד את החשיפה שלך. כדי לקבל אומדן של סכום זה, בדוק את התקציב המומלץ בקטע “תקציב” בכרטיסייה הגדרות של הקמפיין כלשהו.

שלב 3: ייעול

אם הקמפיין לא ממצה את התקציב היומי והוא נמצא בשלב שבו הוא רווחי, פירוש הדבר שאנחנו מצליחים לנצל את כל התנועה הזמינה עבורנו. כל הכבוד! נכון לעכשיו, התקציב שלך בגוגל אדס מספיק גבוה כדי להציג מודעות בכל הפעמים כדי לא להחמיץ שום חשיפה.

הגדלת המרות על ידי בניית קמפיין חדש

במקרים רבים ניתן להגביר את מהירות הצמיחה של הקמפיין על ידי זיהוי חלקים קטנים יותר במסע הפרסום המניבים רווח והקצאת תקציב נפרד עבורם, לפני שנוכל לקבוע את הצלחת מסע הפרסום כולו.

לדוגמה, נניח שאתה מנהל חנות של מסחר אלקטרוני המוכרת מגוון רחב של מוצרי טקסטיל. לאחר שהפעלת מסע פרסום חדש במשך כמה שבועות, אתה מבחין ש-3 קבוצות מודעות קיבלו מספיק המרות כדי לקבוע שהן רווחיות, לעומת 17 קבוצות מודעת אחרות שלא הגיעו אפילו להמרה אחת.

אם עכשיו נחכה עד שכל 20 קבוצות המודעות יהפכו לרווחיות כדי להתחיל לעבוד על השגת צמיחה וגדילה בכמות ההמרות, ייתכן שנצטרך להמתין כמה חודשים טובים.

אבל, אם נגדיל עכשיו את תקציב של הקמפיין הקיים, עוד לפני שהגענו למסקנה  שמסע הפרסום רווחי, אנחנו מסתכים בהשקעת יתר בחלקים מהקמפיין שאינם נותנים תוצאות כלל.

על ידי הקמת קמפיין נוסף עבור קבוצות המודעות הרווחיות, נוכל להגדיר תקציב נפרד קמפיין ולהתחיל להתמקד בצמיחה. באמצעות שני קמפיין מופרדים, נוכל לשמור על התקציב המקורי ולצמצם את הסיכון באופן יחסי  מקבוצות המודעות שהרווחיות שלהן עדיין אינה ברורה, ובה בעת לעבוד על צמיחה מתמדת של חלקים ממסע הפרסום שהוכחו כיעילים.

ניהול הקמפיין עם תקציב יומי מוגבל

כאשר התקציב היומי של הקמפיין נגמר, לעתים קרובות זהו סימן לכך שאתה יכול לשפר את הביצועים. היעדים העסקיים שלך הם שיקבעו את הגישה הנכונה ביותר שעליך לנקוט.

  • אם הקמפיין אינו רווחי, התקציב היומי שהגדרת בקמפיין מצמצם את ההפסדים שלך. תוכל לשפר את הביצועים על ידי ביצוע אופטימיזציה של הצעות המחיר המקסימליות לקליק, של מילות המפתח ושל המודעות, עד שהקמפיין יהפוך להיות רווחי.
  • אם הקמפיין כבר רווחי, מיצוי התקציב שלך בגוגל אדס מונע ממך לקבל המרות רווחיות נוספות. תוכל לשפר את הביצועים על ידי הגדלה הדרגתית של התקציב שלך, תוך שאתה מוודא שמסע הפרסום שלך עדיין נשאר רווחי.

הנקודה החשובה - השגת רווחיות

היכולת לנתח את הקמפיין כדי להבין האם הוא רווחי קריטית להצלחה. יכולת זאת מהווה תנאי להשגת צמיחה של הקמפיין ושל העסק.

אם אנחנו מוצאים שהקמפיין כרגע אינו רווחי, מה שניתן לעשות הוא השוואת עלות להמרה לרווח הצפוי להגיע מכל המרה. לאחר מכן נוכל להגדיר הצעת מחיר מקסימלית של כל מילת מפתח לסכום שישיג רווחיות לקמפיין.

בעזרת מעקב המרות במערכת גוגל אדס נוכל למדוד בקלות את המחיר להמרה. ההמרה יכולה להיות מכל סוג שהוגדר מבחינה עסקית כמדד להצלחה (לדוגמא: רכישת מוצר באתר, מילוי טופס השארת פרטים, הורדת קובץ מאתר ועוד).

בואו ניקח דוגמא: אנחנו מוכרים קורס אנגלית בסכום של 1000 ש”ח. העלויות הן כמעט אפסיות כך שכל מכירה נחשבת ל-1000 ש”ח של רווח לעסק.

בקמפיינים שאנחנו מריצים בחשבון בגוגל אדס, נוכל להשתמש בנתון זה כמדד מרכזי שיעריך את הרווחיות של הקמפיינים.

אפשרות א' - רווחיות ברמת קבוצת מודעות

נניח שיש לך שלוש קבוצות מודעות ולכל אחת מהן יש מחיר משלה לרכישה:

קבוצת מודעות 1: “קורס אנגלית דיגיטלי” – עלות להמרה היא 600 ש”ח.

קבוצת מודעות 2: “לימודי אנגלית” – עלות להמרה היא 1800 ש”ח.

קבוצת מודעות 3: “מכללה לאנגלית” – עלות להמרה היא 1100 ש”ח.

במבט חטוף ניתן לראות שקבוצת המודעות הראשונה היא רווחית עם עלות להמרה של 600 ש”ח. היא נותנת רווח של 400 ש”ח לעסק. אם קמפיין הזה מגיע לתקרת התקציב היומי שלו, קבוצת מודעות זו היא מועמדת טובה לצמיחה.

המחיר למכירה של שתי קבוצות המודעות האחרות גבוה יותר מהרווח הצפוי של 1000 ש”ח. במקרה כזה מומלץ לבחון מקרוב את מילות המפתח, מודעות, הצעות המחיר וכן הגדרות אחרות שלהן על מנת להפוך אותן להיות לרווחיות.

אפשרות ב' - רווחיות ברמת מילות המפתח

נבחן מקרוב את קבוצת המודעות ‘לימודי אנגלית’ כדי לראות האם אפשר להפוך אותה להיות לרווחית. קבוצת המודעות הזו מכילה את מילות המפתח הבאות:

 

    • מילת מפתח 1: “לימודי אנגלית בתל אביב” עלות להמרה היא 2000 ש”ח.
    • מילת מפתח 2: “לימודי אנגלית בכפר סבא” עלות להמרה היא 1600 ש”ח.
    • מילת מפתח 3: “לימודי אנגלית באינטרנט” עלות להמרה היא 750 ש”ח.

מניתוח ברמת מילות המפתח, ניתן לראות כי יש מילות מפתח אחת בקבוצת המודעות הזו שהיא רווחית. מילת המפתח “לימודי אנגלית בתל אביב” ומילת המפתח “לימודי אנגלית בכפר סבא” הן שתי מילות המפתח שאינן רווחיות, והן גורמות למחיר עלות להמרה להיות לא רווחי.

שים לב: בדוגמאות שלמעלה הרווחיות חושבה ברמת ההמרה למוצר או שירות מסויים. לפעמים הדבר המעשי יותר מאשר הערכה ברמת הקמפיין או ברמת החשבון.

לדוגמה, ייתכן שתתקשה לקבוע שמסע פרסום שעלות הפרסום שלו היא 20,000 ש”ח במגוון מוצרים או שירותים, הוא רווחי. החישוב של רווח צפוי להמרה עבור כל מוצר או שירות מאפשר לך מידוד פשוט של רווחיות.

תודה על זמנך ⏳ מקווה שנהנת לקרוא 🙏
כותב הבלוג - דן קבקוב
דן קבקוב

מאוהב בשיווק דיגיטלי משנת 2012. מנכ״ל סוכנות דן דיגיטל. מרצה בתחום ויזם בנשמה.

רוצה להגדיל מכירות בעסק שלך?
הרשמו לניוזלטר:

קבלו טיפים, מאמרים מקיפים, עדכונים והטבות חמות לפני כולם. בלי ספאם.

הרשמו לניוזלטר:

קבלו טיפים, מאמרים מקיפים, עדכונים והטבות חמות לפני כולם. בלי ספאם.

נהנתם לקרוא? שתפו
מעוניינים בשירותי שיווק דיגיטלי?

בואו לראות את השירות שלנו