קידום ממומן בגוגל - איך להגיע לקמפיין רווחי
תוכן עניינים
הגדרת תקציבי השיווק עבור קידום ממומן בגוגל אדס – יכולה להיעשות באותו אופן שבו אנחנו מגדירים תקציב לכל סוג אחר של ערוץ שיווקי. יחד עם זאת, לפעמים משתלם להשתמש בשיטה אחרת המותאמת לנקודות החוזק הייחודיות של קידום ממומן בגוגל.
בחלק זה אני אפרט כמה מהיתרונות הבולטים של קמפיינים בגוגל אדס, ואסביר כיצד קמפיינים מסוימים יכולים לפעול ללא מגבלות תקציב, כל עוד החזר על השקעה בפרסום הוא חיובי. לאחר מכן אסביר את שלושת השלבים של ניהול הקמפיינים, ואדגים כיצד ניתן לשפר את הביצועים והתוצאות כשהקמפיין מוגבל בתקציב.
היתרון הבולט של קידום ממומן בגוגל הוא שיש עליו בקרה וניתן למדוד את הביצועים שלו בכל עת.
בקידום ממומן בגוגל או בכל כלי שיווק דיגיטלי אחר לעומת זאת, אין לנו את הבעיה הזאת, בגלל שהרבה יותר פשוט למדוד את הביצועים ולדעת – האם הקידום עובד או לא. אפשר להפריד את החלקים הרווחיים של מסע הפרסום מאלה שלא רווחיים, ולאחר מכן לשפר או להסיר את החלקים שאינם יעילים כלל.
כמו כן, בקידום הממומן, פרק הזמן החולף בין ההשקעה הראשונית ועד לקבלת החזר הניתן למדידה קצר הרבה יותר. לדוגמה, אם יש לך אתר חדש של העסק ואתה מפעיל עבורו קידום ממומן, תיאורטית תוכל להגיע לרווחיות כבר ביום הראשון של הקמפיין ולשנות את התקציב שלך ביום המחרת.
התמקדות במדדים הנכונים כדי למקסם את הרווח
מבין כל האפשרויות הרבות שהמערכת מציע, אילו נתונים בגוגל אדס יועילו לנו ביותר להשגת היעדים העסקיים ושיווקיים? בחלק הזה נדבר על שני ערכים שחשוב לשקול אם אנחנו מעוניינים למקסם את הרווח של הקמפיין, ונציין גם כמה דברים שיש להיזהר מהם.
ערך של ההמרה
עלות להמרה
דוגמה: אם מכירה של מחשב נייד מניבה רווח בשווי 500 ש”ח, וכל עלות להמרה הנמוכה מסכום זה נחשבת לרווחית, יעד עלות להמרה של 200 ש”ח יכול לעזור להשיג רווח עקבי של 300 ש”ח לכל מכירה (אחרי ההוצאות על פרסום).
כלי אופטימיזציית יעד עלות להמרה בהגדרות המתקדמות של הצעות מחיר מאפשר לנו להפוך את הגדרת הצעות המקסימליות מחיר לקליק באופן אוטומטי ע”י הגדרת מחיר יעד להמרה הרצויה.
חשוב לדעת
קל יותר לבחור מחיר יעד להמרה שיהיה רווחי מאשר מחיר שמניב רווח מקסימלי. כדי להבין מדוע, נשקול את הדוגמאות שלמעלה שבהן מחיר יעד לרכישה שהוא נמוך מ- 500 ש”ח הוא רווחי.
איזה מחיר יעד לרכישה צפוי יותר למקסם את הרווח: 100 ש”ח, 320 ש”ח או 460 ש”ח? למעשה, לא ניתן לדעת זאת מראש. ניסוי יעדים שונים יאפשר לנו באופ פרקטי ללמוד אילו מהם משיגים את התוצאות האופטימליות ביותר בין רווח להמרה לבין נפח ההמרות. יעדים פופולריים של החזר השקעה שאינם צפויים למקסם את הרווח:
- מטרות הקמפיין שנקבעו מראש (למשל, “עם רווח של 120 ש”ח להמרה, עלות להמרה חייבת להיות נמוכה מ-80 ש”ח”)
- יעדים המבוססים על קווים מנחים מסורתיים (למשל, “ההוצאה על מודעות חייבת להיות 15% מההכנסה שלנו עבור המוצר או השירות”)
- יעדים המבוססים על ערוצי שיווק שונים (לדוגמה: “עלות להמרה חייבת להיות זהה הן עבור קמפיין פייסבוק וגם גוגל אדס”)
הגישות של היעדים המתוארים כאן עשויות אמנם להשיג רווחיות, אך הן אינן מביאות בחשבון את השינויים בנפח המכירות ביעדים גבוהים או נמוכים יותר. חשוב שנמדוד את הרווחיות שהושגה בקמפיין ולאחר מכן ננסה לבדוק יעדים שונים כדי לראות האם ניתן למצוא דרך להשגת תוצאות יותר טובות.
קידום ממומן בגוגל - השפעת תקציב הפרסום על הרווח
באיור הבא ניתן לראות – איך הגבלת תקציב בניהול קמפיין משפיע על השגת רווחיות של הפרסום או כמות ההמרות הרצויה, ומדוע יש צורך לבצע אופטימיזציה של תקציב הקמפיין. וזאת עוד לפני שנוגעים אופטימיזציה למילות המפתח.
הסבר התרשים
- ציר ה-y האנכי מייצג את הרווח של הקמפיין בגוגל לאחר הוצאות פרסום.
- ציר ה-x האופקי מייצג הצעות מחיר לקליק המקסימלית כאשר הצעות הנמוכות יותר משמאל והצעות גבוהות יותר מימין.
על מנת לשפר את יחס ההמרה ולמקסם את הרווח של הקמפיין במלואו, יש לבצע קודם כל אופטימיזציה של התקציב (להגיע לנקודה C).
לאחר מכן יש לעבוד עם הצעות מחיר לקליק שונות כדי לבצע אופטימיזציה של הרווח (להגיע לנקודה D).